En ide som kan udvikle sig!

Jeg hedder Peter Aka Bizk, Bisque, Bizken, BizkOner. I de første uger af arbejdet med BlockLabs.dk har jeg fået tegnet en helt masse, mest på min Wacom Cintiq 13HD tablet – Når jeg ikke har haft travlt med at bygge hjemmesiden.

– det er mest de digitale tegninger det bliver til, da alt mit tegnegrej er pakket ned – da jeg leder efter ny bolig. Men derfor skal i ikke snydes for et par tips og tricks og videoer fra min side.

Min Harddisk er fyldt op til randen med videoklip, guides med voiceover, færdige illustrationer, eksperimenter – og ifb.. med hver sektion, vil jeg gå Live på BlockLabs Facebook side, Hvor i kan stille spørgsmål til alt der har med Graffiti, gadekunst, tegning osv. – Så hop ind og skyd løs.

Mit hoved er til gengæld fyldt med ideer til hvordan de her skitser skal udføres, over denne tekst box ser i en lille video, hvor jeg har øvet mig på at tegne i one take og lave en informativ video ud af det. 

Videoen har givet anledning til en masse nye ideer, som fx at lave noget lignende på en rigtig væg. Samt evt. lave det til en lyrics video for et hip hop band. – Så det at tilføje video som medie i mit arbejde, åbner nye døre og muligheder. – Men som udgangspunkt har jeg altid været nysgerrig. – Men der er endt adskillige flere videoer på instagram de sidste 6 uger.

Herunder kan i se endnu en video, hvor jeg på et kvarters tid laver en hurtig skitse, og farvelægger den i mit foretrukne tegne program tayasui sketches som jeg bruger med min macbook og min Imac 27″

Hvis i gerne vil prøve at tegne i det program jeg bruger, kan det downloades via dette link, det er desværre pt. kun ude til Ipad og IOS, men en Android version burde være på vej.

https://tayasui.com/sketches/

Den tablet jeg bruger er en 13″ Wacom cintiq HD, I kan læse mere om Wacom tegne tablets ved at besøge Wacoms side, der findes både modeller med skærm og uden, men de er alle med trykfølsom pen – og man behøver ikke investere i det nyeste nye – for at lege med.

https://www.wacom.com/en-dk 

Bonus info: arbejder du med pen, slipper du også for muse-skader etc.

Skitsen er så vigtig, når du skal ud og male på en større væg første gang. 

Står du uden skitse, ender du med at stå og dreje rundt om digselv. Skitsen hjælper dig med at blive skarp og nå hurtigere i mål!!

Det er vigtigt at planlægge kreative processer, uanset om det er digitalt eller gode gammeldags papir-værker, eller lærreder du skal i gang med. 

Jeg kombinerer nogengange både en blyantskitse med fx farvelægning i Tayasui Sketches, Photoshop, Painter eller hvad jeg nu har lyst til at bruge den dag. –

Digitale værktøjer kan lidt af hvert, så det er vigtigt at have i mente – At man ikke kan konkludere hvilken app der er bedst ift. sit eget behov. der også er forskel på kvaliteten af markers, tuscher og blyanter – og variation i pris-klasse. – Men et godt råd er altid at købe det som lever op til ens forventninger, men også giver et flot (og holdbart) slutresultat.

Nogengange scanner jeg min skitse, andre gange tegner jeg den om i en digital version. 

Her følger 3 tips:

  • Tag din skitse med enten som billede på telefonen, eller i din skitseblok, når du skal ud og male! – Blæser det, er det ret øv med en papir skitse, men du får på den anden side ret meget maling på din skærm. Hvis du hele tiden skal kigge på den!
 
  • Se Skitsen som en ide, den behøver ikke være detaljeret. Den kan være rodet. – Den er bare en skitse! – ikke et færdigt værk.
 
  • Skitsen er altid din ven, når du pludselig skal til at forstørre det hele op, og de små spjæt med hånden skal oversættes til bevægelser med hele kroppen! –
 

Overvej altid hvordan du oversætter en lille “telefon Doodle” til et stort bombastisk graffiti piece.

Send gerne dine tegninger til mig via fil-upload boxen her på siden!