Sketch Lab - Introduktion og timelapse

Sketch Lab er en række tutorials og live-events indenfor Kunst, Tegning og Urban kunst.

I vil få indblik i hvad jeg render rundt og roder med i mine digitale tegne programmer,  samt hvad jeg får doodle`d på papir

– og hvad der intresserer mig ved graffitien, kunst , tegning og den urbane kunst i det offentlige rum

bizk1 sketch En skitse fra de sene nattetimer, et sted på Amager.

Søndag d. 7 juni gik jeg  LIVE på BlockLabs.dk`s facebook side. 

Der var meget der skulle testes af, Men fik tegnet en del – og modtog også nogen skitser fra seerne. Jeg streamede primært via mit IMAC cam og med et screencapture fra min wacom.

Live streaming, og i det hele taget det at skulle klare alle de tekniske hiccups der opstår i den proces er svært, også selvom jeg tegner hurtigt og er vant til at lave lyd og arbejde med livekoncerter. 

Jeg skriver lidt videre om det på skitse tutorial side, Men synes lige i skulle have et billede af mit setup – og den skærm der mødte mine seere da jeg gik online.

Var lidt af en blæksprutte. Men arbejdet med video og tegning slutter bestemt ikke her. Selvom det er svært at trænge i gennem med alle de live transmissioner som fiser rundt på internettets highway of data.

Livet er et Lykketræf

Jeg kunne høre byen åbne sig op igen, livet udenfor. – sidder fastspændt til min kontorstol fokuseret på en progress bar som fortalte mig at den snart ville informere mig om hvornår jeg igen kunne forsætte mit klippe arbejde. 

og jeg har brugt rigeligt med tid siden sidst i marts, med at lytte til estimater på hvornår det hele blev normalt igen.

C.V jørgensen har skrevet:

Livet er et lykketræf.
et fund af dimensioner, 
Pak det ud –  tag det på. 
For åbne mikrofoner. 

Jeg er allerede i gang med de kommende tutorials, og ved nu mere end noget andet hvor meget jeg skal vende mig til at gøre det her for åbne mikrofoner, at stå på livets scene – og være en smule angst for at stå ansigt til ansigt med et helt world wide web.

Skrue op!!! – Lights, camera, ACTION! – BAM! 

Må erkende at de tekniske udfordringer og begrænsninger slår mig meget ud af kurs.  At der er meget at lære, når pludselig computeren bliver egens eneste ven, og et savn til at være mere ude i blandt de som plejede at være de nærmeste, og der hvor man altid kunne gå hen for at få en hjælpende hånd er så meget længere væk. 

 Selvom det jo _kun_ er en private message, et skype call væk – eller man “bare” kan checke den seneste update på twitter.

Jeg lærer meget, jeg lærer mest af alt, at jeg altid kan blive bedre.

Jeg har lært at når man er “tvunget” til at få tiden til at gå med digitale aktiviteter, så ender det på mange måder også med at blive mere intenst og mere sårbart, det man plejer at bruge den her gave, som kreativiteten er for mig. Er lige pludselig kommet i en ny kasse – og der stilles nye krav. – og jeg oplever flere limits og udfordringer, der skal løses.  

Man har pludselig al tid i verden til alt det “ingenting” man aldrig nåede,  og behovet for meningsfyldt indhold og kontakt med dem som betyder det hele, fylder mere end nogensinde før. 

Jeg har altid brugt det kreative som den stok, der holdt mig oprejst. Det vil altid være min egen frie zone. Hvor jeg finder ro og livskvalitet, og opnår følelsen af udvikling, ide og tanke kraft! Et væsentligt behov for at søge hen hvor man finder den livskvalitet man som kunstner har en helt særlig opskrift til hvordan man får bragt i kog, så det kan syde og boble.

Meget ender som en skitse, i hjørnet af en serviet. en lille krusedulle der gerne vil være så meget mere…

Og det .. kommer næste afsnit af Sketch lab til at handle om…

Skitsen.

Den spontane tanke som kan virke storslået. 
Men også kan ende  med at blive kastet i den digitale papirskurv, 
eller krøllet sammen og kastet hen i hjørnet!

Sammen med alle de andre spontane flygtige tanker og impulsive ideer.