Gadens Alfabet? 

Klik på billedet for at se hele processen på BlockLabs.dk`s facebook side.
 
Tegning er et sprog, Et meget personligt sprog! – Til gengæld er det et sprog vi alle kan tale. uanset hvor vi kommer fra.
 
Billedet ovenover er det nyeste alfabet jeg har tegnet, og længere ned i denne tekst kommer flere eksempler på hvordan jeg griber det an.
 

Man snakker tit om at finde sin egen stil! – Når jeg snakker med mine venner og bekendte, der både tegner og ikke tegner, og spørger dem om hvad der kendetegner min stil: Svarer de ofte, at de enten er vilde med mine characters, eller at man altid kan se når det er mine bogstaver. 

Selv har jeg haft meget fokus på min streg. Og øvet mig i at tegne meget hurtigt, men også uden for meget slinger i valsen!

Hvordan tegner man så fede bogstaver?!?

Det ved jeg ærligtalt ikke! Måske synes du Graffiti er wildstyle bogstaver, en masse pile og overlapninger, og nogen vilde lines.

Måske synes du at kaligrafiske bogstaver, gotiske bogstaver eller måske endda Skiltemaler “Brush”-letters er det som beskriver dit univers bedst. 

Og når det er sagt, så kan det være ligeså svært at lave crazy wildstyle bogstaver, som det kan være at lave “straight letters” der sidder lige i skabet. I særdeleshed med spray, og uden brug af tape, eller stencils.

alfa

Så kan ikke give andet råd end at prøve at sætte sig ind i hvad der kendetegner egens personlige stil, det bør man gøre sig nogen tanker om.

Men husk at tålmodig og indlevelse er det vigtigste. Man bliver ikke en god tegner på en eftermiddag, Men bruger man tid på det kreative. Kan det blive en passion, og så vil man aldrig kede sig, når man finder blyanterne og farverne frem.

Bogstaver kan være tight, de kan have skygger –
De kan have highlights og flares, det kan være bubble-letters. Men de kan også være characters,  fantasi bogstavs-dyr.

Pæreformede, eller formet som et Z (som kan være et søvnigt dyr, eller måske er stribet som en zebra.. ZZZzzz)

Herunder ser i en animeret gif fra et børnebiblioteks projekt på Lyrskovsgade på Vesterbro, Hvor jeg blev gæstet af den multikunstneriske  schweizerkniv af Gunnar Wille og min male makker Lints. Som jeg har haft utallige male ture sammen med, og er en af de venner. som har lært mig mest om at male med spraymaling og tegne.

 

En sjov udfordring i kan starte med, er at prøve at tegne hele alfabetet på et stykke papir eller på jeres tablet. Men for at arbejde mere i dybden. Så prøv at starte med at lave en plan for hver bogstav. Skriv en lille historie om hvert bogstav, eller nogen stikord.

eksempelvis A i dette alfabet er A, fordi Anna – min daværende kæreste elskede Ost. Så var det soleklart at bogstavet A skulle være lavet af OST. Gunnar Lavede C, og vi blev enige om at hans character så lidt sulten ud. Så det blev til C som sulten. OSV OSV. 

K som krokodille er oplagt, men du bestemmer selv hvordan du løser remsen. 

Send evt jeres tegninger via formularen i højre kolonne, glæder mig til at høre fra jer! 


Konklusion:
Når jeg ikke ved hvad jeg skal tegne. Er det altid sjovt at tage et ord, et navn eller noget helt tredje og bruge som inspiration. – og se hvor det fører mig hen.
 
Det har gjort at jeg lidt har opfundet mine egne skrifttyper og mit helt eget visuelle sprog. – et sprog der gør at mine værker bliver genkendt i bybilledet.
 

I er meget velkommen til at se sende mig jeres tegninger.

Så kvitterer jeg med et shout-out og viser jeres værker i mine videoer.